Akademik Kamplar Başladı



27.10.2022

Gençlik ve  Spor Bakanlığınca lisans  programından mezun veya hali hazırda üniversite okuyan son sınıf öğrencisi ve aynı zamanda yüksek lisans yapmak amacı taşıyan gençlerimizin gençlik kamplarımızdan daha fazla yararlanmaları ve Bakanlığımızca sunulan gençlik destek programlarından haberdar olmaları amacıyla bu yıl ilk kez İstanbul Marmaracık ve Antalya Alaaddin Keykubat Gençlik Kamplarında “GSB Akademik Gençlik Kampları” düzenlenmektedir.

Sosyal ve Beşeri Bilimler, Fen ve Mühendislik Bilimleri, Güzel Sanatlar (Müzik) ve Spor Bilimleri olmak üzere dört ayrı bilim dalında düzenlenecek olan Akademik Kamplar kadın ve erkek dönemleri ayrı olmak üzere sekiz dönem şeklinde gerçekleştirilecektir.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile yoğun bir çalışma gerçekleştirilerek, üniversitelerin akademik tecrübelerinden istifade edilerek yapılan değerlendirmeler sonunda kamp programı hazırlanmış ve akademikkamplar.gsb.gov.tr adresinden ilan edilmiştir.

Farklı üniversitelerden gençlerin katılımı ile gerçekleştirilecek olan Akademik Gençlik Kampları 26 Ekim 2022 tarihi itibari ile İstanbul Marmaracık Gençlik Kampında Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında başlıyor. Sosyal ve Beşeri Bilimler kampına 100 farklı üniversiteden, Fen ve Mühendislik Bilimleri kampına 84 farklı üniversiteden, Spor Bilimleri kampına 83 farklı üniversiteden ve Güzel Sanatlar kampına 69 farklı üniversiteden katılım sağlanacaktır.

Gerçekleştirilecek olan Akademik Kamplarda alanında uzman öğretim üyeleri ve profesyoneller tarafından akademik dersler, seminerler, konferanslar düzenlenecek olup aynı zamanda kamp aktiviteleri ile gençlerin keyifli vakit geçirmeleri de sağlanacaktır. Kamp bitiminde katılımcı gençlere katılım sertifikası verilecektir.

Akademik Gençlik Kampları ile ilgili bütün süreçler Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.