2022 Yılı Ulusal Yaz Dönemi Gençlik Kampları Sona Erdi



30.09.2022

BU YIL DA GENÇLER KAMPTA İDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen gençlik kampları, çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler sunarak Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlayan gençlerimize ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

18 Haziran-30 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen Ulusal Yaz Dönemi Gençlik Kamplarımızda 18 dönem halinde Yeşil (doğa) Mavi (deniz) ve Tematik Gençlik Kampları  gerçekleştirildi. Bu kamplarımızda  badminton, aqua park, tekne turu, sosyal ve kültürel gezi ve aktiviteler, tiyatro, müzik, voleybol, basketbol, futbol, kitap okuma, halk oyunları, el sanatlarıtırmanma duvarı, yüksek ip parkuru, flyfox, macera parkuru, paintball, kano, dağ bisikleti,  oryantring, okçuluk, at biniciliği, mini golf, rafting, sokak oyunları ile  kışa hazırlık gibi etkinlikler yer aldı. Ayrıca 81 ilden gelen gençlerimiz farklı kültürler ile tanıştılar, yeni bir kardeşlik bağı kurdular ve yeni tecrübeler edindiler.

Ulusal Yaz Dönemi kamplarımızda, gençlerin geleceğe daha donanımlı hazırlanmasını sağlamak,  akademik ve mesleki anlamda kendilerini geliştirerek gelecekte teknoloji üretmelerine katkı sağlamak, empati duygularını geliştirmek, iletişim becerilerini güçlendirmek ve daha aktif ve sosyal bir ortamda kendileri için tasarlanmış birçok aktivite ile buluşmalarını sağlamak için Tematik Gençlik Kamplarımız 14 dönem olmak üzere gerçekleştirildi.

Gençlerimizi  tarih ve medeniyet mirasımızla buluşturarak milli bir tarih bilinci kazandırmak, gençler için birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını geliştirecek ortamı hazırlamak ve ev sahipliği yapan şehrin tarihi, kültürel, milli ve manevi mekânları görmelerini sağlamak amacıyla Bitlis(Ahlat), Çanakkale(Milli Mücadele),  Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, Nevşehir ve Tekirdağ illerinde 7 dönem olmak üzere binlerce gencimizin katılımı ile "Medeniyet, Tarih ve Kültür Kampları" gerçekleştirildi.

Bu ülkenin geleceği olan yaklaşık 150 bin gencimizi gençlik kamplarımızda misafir etmenin mutluluğunu yaşadık. Dileğimiz "Bir kardeşlik iklimi" içinde kamp ateşimizin siz gençlerin katılımı ile hiç sönmemesi.