Çanakkale Kampımız Sona Erdi!



4.02.2019

Çanakkale ruhu bilincini oluşturmak, Çanakkale zaferinin tarihi önemine dikkat çekmek, Çanakkale üzerinden bir milletin destanını ve bütün Anadolu’yu okumak gençlerin milli manevi değerlerimizi benimseyerek yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla; gençlik merkezleri aracılığıyla başvurular alınarak 12 Ocak 3 Şubat 2019 tarihleri arasında  proje devam etmiştir.
Bu kapsamda ilk aşamada Ankara, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Bursa, İstanbul illerinden 11 dönem halinde yaklaşık 2500 genç katılım sağlamıştır.
Çanakkale kampına katılan gençler okçuluk, futbol, sokak oyunları, tiyatro, el sanatları vb. aktivitelere katılmalarının yanı sıra Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Seyit Onbaşı ve Rumeli Mecidiye Şehitliği, Havuzlar Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Şahinlere Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Conk Bayırı, 57. Alay gibi Çanakkale Savaşlarının yoğun yaşandığı bölgeleri rehberler eşliğinde ziyaret ederek Çanakkale Tanıtım Merkezindeki Simülasyon ile savaşa tanıklık etmektedirler. Gençler ayrıca; Süleyman Paşa Türbesi, Çimpe Kalesi, Bayraklı Dede Türbesi, Gelibolu Mevlevihanesi Truva, Assos ören yerlerini de ziyaret ederek kamp süresi içerisinde alanında uzmanlar tarafından eğitim ve seminerler de verilmektedir.