Gençlik Kampları Kıbrıs'ı Ziyaret Etti!



12.10.2018

Başbakanlık ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından imzalanan işbirliği protokolüne istinaden 30 Haziran - 20 Ağustos 2018 tarihleri arasında KKTC'den gelen 4888 gencin katılımıyla düzenlenen “Çanakkale Gençlik Kampı” nı ziyaret eden K.K.T.C. Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Gürsel ÖZYİĞİT’in daveti üzerine K.K.T.C.'ye Çanakkale Gençlik Kampında görev alan liderler, Bakanlık personeli ile kamp müdürleri 30 Eylül-05 Ekim 2018 tarihleri arasında bir ziyaret gerçekleştirdi. K.K.T.C.'ye yapılan ziyarete yaklaşık 200 kişi katıldı.

01 Ekim 2018 tarihinde K.K.T.C. de yapılan açılış programına K.K.T.C. Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Gürsel ÖZYİĞİT, K.K.T.C. Türkiye Büyükelçisi Derya KANBAY, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tuncay ULUSAN ve Gençlik Kampları Daire Başkanı Sezai ZORBA katılım sağladılar.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan gençler ile Türkiye’den gelen katılımcılar arasında kardeşlik ruhunu pekiştirmek, Kıbrıs’ın tarihi ve kültürel önemine dikkat çekmek, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki bağların ne denli güçlü ve birbirinden ayrılmaz olduğunu bir kez daha ortaya koymak amacıyla düzenlenen programda Kıbrıs tarihi ve Kıbrıs'ın Türkiye açısından önemine ilişkin çeşitli seminerler verilmiştir.

Ayrıca gezi programı kapsamında Hz. Ömer Türbesi, 1974 Barış Harekatı Çıkartma Plajı, Karaoğlan Şehitliği, Girne Kalesi, Boğaz Şehitliği, Barbarlık Müzesi, Selimiye Camii, Girne Kapısı, Mevlevi Tekkesi, Venedik Sütunu, Büyükhan, Kırklar Tekkesi, Lala Mustafa Paşa Camii, Venedik Sarayı, Namık Kemal Zindanı, Cafer Paşa Çeşmesi, ve gibi K.K.T.C. için tarihsel ve kültürel değere sahip önemli yerler ziyaret edilmiştir.