Kıbrıslı Gençlerimizi Ağırlıyoruz!



16.07.2018

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan gençlerde Çanakkale ruhuna dair bir bilinç oluşturmak, Çanakkale zaferinin tarihi önemine dikkat çekmek, Çanakkale üzerinden bir milletin destanını ve bütün Anadolu’yu okumak ve Kıbrıslı gençlerin milli manevi değerlerimizi benimseyerek yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Çanakkale Kampı, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki bağların ne denli güçlü ve birbirinden ayrılmaz olduğunu bir kez daha ortaya koyacak.  
  Conkbayırı ve 57. Alay şehitliği başta olmak üzere Tarihi Gelibolu yarımadası şehitlik turu ile kahramanlıklarla dolu tarihimize hüzünlü ama gururlu bir yolculuğa çıkacak olan KKTC'li gençler aynı zamanda Truva ve Çanakkale gezisi ile Çanakkale’nin doğal ve arkeolojik güzelliklerinin tadını çıkaracaklar. Programda yer alan eğitim seminerleri ve Çanakkale temalı tiyatro gösterimi kampın daha renkli geçmesini sağlayacak. Ayrıca boğazda yapılacak gemi turu ve birbirinden keyifli kamp aktiviteleri ile Kıbrıslı genç misafirlerimiz güzel bir yaz tatili geçirme fırsatı da elde etmiş olacaklar.
 Bu yıl 30 Haziranda başlayan Çanakkale Kampımız 21 Ağustosa kadar devam edecek ve kampımızda 4888 Kıbrıslı gencimiz ağırlanacak.