Yurt Dışında Yaşayan Gençler, Gençlik Kampında



10.04.2018

Gençlik ve Spor Bakanlığı, çeşitli ülkelerde yaşayan Türk gençlerinin kaynaşmalarını sağlamak, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve vatan hasretlerini bir nebze dindirmek amacıyla Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı işbirliği ile “Yurt Dışı Türkler Kampı”  düzenledi.

Almanya, Avusturya, Belçika, Lübnan, İtalya, İsveç, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Kanada, Lüksemburg, İsviçre, Avustralya ve ABD'den gelen gençler, Antalya Alaaddin Keykubat Gençlik Kampı'nda düzenlenen “Yurt Dışı Türkler Kampı”nın 24-31 Mart tarihleri arasındaki erkek ve 01-08 Nisan tarihleri arasındaki kız dönemine katıldı.  

18-25 yaş aralığındaki toplam 360 gencin katıldığı kamp, oldukça renkli anlara sahne oldu. Türk kimliği ekseninde Dünya’nın farklı ülkelerinde yaşayan gençler, kültürel birikimlerini birbirleriyle paylaşma imkanı tanıyan ve böylelikle kişisel gelişimlerine büyük katkı sağlayan kampın keyfini doyasıya yaşadılar.   

            “Kültür ve Kimlik” temasında oluşturulan kamp programında seminerler ön plana çıktı. Yat turu ve Antalya şehir gezisi ile gençlerin beğenisini kazanan kampta ayrıca dağcılık, bisiklet, futbol, paintball, okçuluk gibi spor aktiviteleri, halk oyunları ve el sanatları kampın dolu dolu geçmesini sağladı. Yurt dışından gelen gençlerimizi kampta misafir etmek ve kamptan mutlu bir şekilde ayrıldıklarını görmek, Bakanlığımız için ayrı bir mutluluk vesilesi oldu.