Gençlik Kampları Kıbrıs'ta



28.09.2017

Başbakanlık ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından imzalanan işbirliği protokolüne istinaden 04 Temmuz - 26 Ağustos 2017 tarihleri arasında KKTC'den gelen 5264 gencin katılımıyla düzenlenen “Çanakkale Gençlik Kampı” nı ziyaret eden K.K.T.C. Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir BEROVA’nın daveti üzerine K.K.T.C. ye Çanakkale Gençlik Kampında görev alan liderlerin 24-29 Eylül 2017 tarihleri arasında ziyareti gerçekleştirildi. K.K.T.C. ye yapılan ziyarete toplam 253 kişi katılım sağladı.

25 Eylül 2017 tarihinde K.K.T.C. de yapılan açılış programına Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim ÖZEKİNCİ, K.K.T.C. Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir BEROVA, K.K.T.C. Türkiye Büyükelçisi Derya KANBAY, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tayyip KAHYAOĞLU ve Gençlik Kampları Daire Başkanı Sezai ZORBA katılım sağladılar.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan gençler ile Türkiye’den gelen katılımcılar arasında kardeşlik ruhunu pekiştirmek, Kıbrıs’ın tarihi ve kültürel önemine dikkat çekmek, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki bağların ne denli güçlü ve birbirinden ayrılmaz olduğunu bir kez daha ortaya koymak amacıyla düzenlenen programda;

Dr. Burak KABUKLU-Kıbrıs Tarihi ve Tanıtımı, Yusuf ŞAHİN-Türkiye’den K.K.T.C.ye gelen Su Temin Projesi, Prof. Dr. İbrahim BENTER- 1571’den Günümüze Kıbrıs Vakıfları konularında seminerler verilmiştir.

Ayrıca gezi programı kapsamında Hz. Ömer Türbesi, 1974 Barış Harekatı Çıkartma Plajı, Karaoğlan Şehitliği, Girne Kalesi, Boğaz Şehitliği, Barbarlık Müzesi, Selimiye Camii, Girne Kapısı, Mevlevi Tekkesi, Venedik Sütunu, Büyükhan, Kırklar Tekkesi, Lala Mustafa Paşa Camii, Venedik Sarayı, Namık Kemal Zindanı, Cafer Paşa Çeşmesi, Mavi Köşk, Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi, Soli Antik Kenti, St. Barnabas Manastırı Ziyareti ve Salamis Harabeleri gibi K.K.T.C. için tarihsel ve kültürel değere sahip önemli yerler ziyaret edilmiştir.