Türk Konseyi Uluslararası Gençlik Kampı Sona Erdi



6.09.2017

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyiyle birlikte Antalya Alaaddin Keykubat Kampının ev sahipliğinde düzenlenen “Türk Konseyi Uluslararası Gençlik Kampı” sona erdi. 13-19 Ağustos 2017 tarihleri arasında erkek dönemi gerçekleştirilen kampa 18-25 yaş aralığında bulunan 150 gencimiz katılırken, bayan dönemi 22-28 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapıldı ve aynı yaş grubundan 150 bayan kampçı kamptaki yerini aldı.

Türk Konseyi ülkelerinden katılan yaklaşık 300 genç ile “Gönüllülük ve Topluma Katkı”, “Ortak Tarih, Ortak Kültür ve Ortak Dil”, ve “Gençliğin Sorunları ve Çözüm Önerileri” üzerine tematik oturumlar yapılmıştır. Kampçılar, bir taraftan da kamplarımızda gerçekleştirilen ip parkuru, paintball, el sanatları, tiyatro, okçuluk, sokak oyunları, gibi birbirinden eğlenceli faaliyetlerle daha güzel bir kamp dönemi geçirme fırsatı bulmuş oldular. Ayrıca şehir merkezi gezisinin yanı sıra Tahtalı Dağı, Ulupınar gezisine ve yat turuna katılarak Antalya'nın doğa güzelliklerinin tadını çıkardılar.

Gençlik Kampları, paydaş kurumlarla ortak amaçlara yönelik gençlik faaliyetlerinde gençlerimizin hizmetinde olmaya devam edecek.