Türk Konseyi Uluslararası Gençlik Kampı Antalya'da Gerçekleşiyor



17.08.2017

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) ile birlikte “Ortak Kültür, Ortak Gelecek ve Genç Liderler” teması çerçevesinde, Antalya’da, 13-19 Ağustos 2017 ve 22-28 Ağustos 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan Türk Konseyi İkinci Uluslararası Gençlik Kampı`nın Açılış Töreni 14 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

                İki haftalık program süresince Türk Konseyi Üye ülkelerinden yaklaşık 400 genci bir araya getirecek olan kampın açılış törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özekinci, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah, Gençlik ve İzcilik Kampları Dairesi Başkanı Sezai Zorba, Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Yardımcısı Said Yusuf,  Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Antalya İl Müdürleri ve üye ülkelerin diplomatik temsilcileri ile yerel yöneticiler katılmıştır.

                Kampın açılışının yanı sıra hayırsever Niyazi Şahin tarafından rahmetli oğlu adına Kampa yaptırılan Gençlik Camiisinin açılışı da gerçekleştirilmiştir.

                Bakanlığımız ev sahipliğinde düzenlenen kamp, Ortak Tarih, Ortak Kültür, Ortak Dil, gönüllülük ve topluma katkı, gençliğin sorunları ve çözüm önerileri konularında tematik oturumlar, Ülkelerin kendini tanıttığı ulusal sunumlar, Türk kültürünü tanıtıcı aktiviteler, yöresel geziler, kültür ve spor aktiviteleri ile devam etmektedir.