Ramazan Kampları Sona Erdi



30.06.2017

Gençlik ve Spor Bakanlığı Ramazan ayının tüm güzelliklerini Gençlik Kamplarında da yaşatabilmek, gençlerimizin 11 ayın sultanını doyasıya idrak edebilmelerini sağlamak amacıyla üç bin gencimizi Ramazan Kamplarında bir araya getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen Ramazan Kamplarının adresi Bolu Aladağ, Kastamonu Yolkonak, Trabzon Doğu Karadeniz, Osmaniye Aslantaş, Antalya Alaaddin Keykubat, Kırşehir Ahi Evran ve Manisa Şehzadeler kampımız oldu. 16-22 yaş arası üç bin gencimiz 11 ayın sultanının manevi iklimini kamplarda teneffüs edebilme fırsatı buldu.

Kamp programlarının Ramazan ayının gereksinimlerini karşılayacak şekilde revize edilmesiyle Ramazan’a özgü bir program hazırlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa hazırlanan program, Ramazan kampına katılmakta istekli olan gençlerimiz için hem oruç tutmayı hem de gerçekleştirilecek fiziki aktiviteleri kolaylaştırmayı hedefledi. Bu programı sağlıklı yürütebilmek ve gençlerin Ramazan kamplarından en üst seviyede istifade edebilmelerini sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uzman personeli Ramazan Kamplarında görevlendirildi.  Kuran-ı Kerim ve siyer derslerinin, hadis okuma saatlerinin yanı sıra paintball, badminton, halk oyunları, tiyatro, seminer ve gezi gibi kamp aktiviteleri Ramazan kampı programında yer aldı.