Gençlik Kamplarında Bir Aradayız



12.05.2017

Engelli geçlerimizin toplumsal hayatın merkezinde daha aktif olmalarını sağlamak adına Bakanlığımız, sorumluluklarının bilinciyle hizmetlerine davam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kurulduğu 2011 yılından beri;  engelli gençlerimiz sosyal açıdan kendilerini geliştirebilecekleri sıcak bir yuva olan Gençlik Kamplarında her yıl yer alıyorlar. Daha önce olduğu gibi bu yıl da engelli gençlerimiz, gençlik kamplarının vazgeçilmez konukları arasında ilk sırayı alacaklar. 2017 yılı boyunca yapılacak olan engelli gençlerimize yönelik kampların ilki 12 Mayıs’ta Mersin’de başlayacak. Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen kampa Tüm Türkiye’den Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim gören 250 engelli genç katılacak. 12 Mayıs’ta başlayacak olan kız dönemi 17 Mayıs’ta sona erecek ve ardından 250 engelli gencimiz erkek döneminde kampımızın misafiri olacaklar. Yaz dönemi gençlik kamplarında da engelli gençlerimize özel olarak tahsis edilmiş kamplarla ve kamp dönemlerinde engelli gençlerimize ayrılacak kontenjanlarla birlikte, 2017 yılında 2500 engelli gencimizin gençlik kamplarından yararlanması sağlanacak. 

Bu vesile ile Gençlik Kampları ailesi olarak Engelliler Haftası’nı kutluyoruz ve gençlik kamplarında bir arada olmaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyoruz