Yeşilay Kampımız Sona Erdi



27.04.2017

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yeşilay Cemiyeti işbirliğinde ve Antalya Alaaddin Keykubat Kampının ev sahipliğinde düzenlenen “Yeşilay Kampı” sona erdi. 17 - 22 Nisan tarihleri arasında kız dönemi gerçekleştirilen kampa 18-22 yaş aralığında bulunan 220 gencimiz katılırken erkek dönemi 23 - 27 Nisan tarihleri arasında yapıldı ve aynı yaş grubundan 220 erkek kampçı da kamptaki yerini aldı.

Genç Yeşilay projesi kapsamında gerçekleştirilen ve yoğun bir ilgiyle karşılaşan kampın ilk günü, Antalya Alaaddin Keykubat Kampının tanıtılması ve Genç Yeşilay Başkanı Dr. Ahmet Özdinç’in konuşmasıyla başladı. Gençleri bağımlılıktan uzak tutup sağlıklı yaşamı misyon edinmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Yeşilay Kampı için eğitim seminerleri bakımından oldukça yoğun bir program hazırlandı. Bu kapsamda Dr. Ahmet Özdinç tarafından kampçılara “Bağımlılık Eğitimi” semineri verilirken; Genç Yeşilay Koordinatörü İsmail Memiş tarafından “Teknoloji Bağımlılığı ile Mücadele”, Oğuzhan Saruhan tarafından “Sosyal Medyada İçerik Üretme ve Etkili Sosyal Medya Kullanımı”, Nur Hekimoğlu tarafından “Beden Dili ve Etkili İletişim” konu başlıklarındaki eğitim seminerleri gençlere aktarıldı. Münir Arıkan kampçıların huzuruna “Geleceği Bekleyen Genç” sunumu ile çıktı. Engelli bir sporcu olan tolga Murat Balıkçı ise “Yeşil Sahne Programı” kapsamında gençlerle tecrübelerini paylaştı. Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk kampa katılarak bir konuşma yaptı ve etkinlik alanlarını gezerken gençlerle sohbet etti.

Kampçılar, bir taraftan da kamplarımızda gerçekleştirilen ip parkuru, paintball, el sanatları, tiyatro, okçuluk, sokak oyunları, film gösterimi gibi birbirinden eğlenceli faaliyetlerle daha güzel bir kamp dönemi geçirme fırsatı bulmuş oldular. Ayrıca Antalya’nın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Düden Şelalesine yapılan gezi ile bu doğa güzelliğinin tadını çıkardılar.

Gençlik Kampları, paydaş kurumlarla ortak amaçlara yönelik gençlik faaliyetlerinde gençlerimizin hizmetinde olmaya devam edecek.