Kamp Liderleri Kapasite Geliştirme Eğitimi Sona Erdi



13.02.2017

Gençlik Kamplarında gençlerimize sunulan hizmeti kusursuz hale getirmek için yapılan çalışmalar arasında en önemli adımlardan biri olan “Kamp Liderleri Kapasite Geliştirme Eğitimi” 21 Ocak - 11 Şubat tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi.

Kamp liderlerinin kamptaki görevleri sırasında zaman zaman karşılaştıkları sorunların nedenlerine ve bu sorunların üstesinden nasıl gelebileceklerine odaklanan Kamp Liderleri Kapasite Geliştirme Eğitimi, dört dönem kız ve dört dönem erkek kamp liderlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Büyük bir titizlikle seçilen ve eğitimin içeriğinin çerçevesini çizen ders ve seminerler; Kriz Yönetimi ve Liderlik, Etkinlik Tasarlama, Ergen Psikolojisi, Etkili İletişim, Kamp İşleyişi, Milli Manevi Değerler, Adab-ı Muaşeret, Maneviyat İstasyonu, Madde Kullanımı ile Mücadele, İlk Yardım ve Sosyal Medya başlıklarından oluştu. Bu başlıklardan Kamp İşleyişi, Sosyal Medya, Ergen Psikolojisi ve Madde Kullanımı ile Mücadele Bakanlık uzmanları tarafından verilirken; diğerleri ülkemizde kendi alanında ilk akla gelen saygın eğitimciler tarafından kamp liderlerine aktarıldı.

Bununla birlikte kamp liderlerinin kamptaki işlerini kolaylaştırması ve onlara rehberlik etmesi amacıyla uzun uğraşlar sonucu hazırlanan “Kamp Liderliği El Kitapçığı” da liderlerimize dağıtıldı.

Eğitime katılan toplam 1580 kamp liderimiz Gençlik Kamplarında görev almaya hiç olmadıkları kadar hazırlar.