Tematik Kış Kamplarımız Sona Erdi



10.02.2017

Bakanlığımızın 2017 yılı sömestr döneminde düzenlediği tematik kış kampları sona erdi. 1682 gencimiz Kırşehir Ahi Evran Gençlik Kampında Kariyer Kampı'na, Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampında Kitap Okuma Kampı'na, Osmaniye Aslantaş Gençlik Kampında Siyer Kampı'na, Kayseri Erciyes Gençlik Kampında Bağımlılıkla Mücadele Kampı'na ve Antalya Alaaddin Keykubat Gençlik Kampında Sosyal Uyum Kampı'na katıldılar.

Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampı kitapların eşsiz dünyasında yolculuğa çıkan 18-25 yaş arası gençleri misafir etti. "Kitapların Işığında Gençlik Kampı" sloganıyla gerçekleştirilen Kitap Okuma Kampı, ülkemiz için hiç de iç açıcı olmayan kitap okuma oranlarını istenen seviyelere taşıyarak değiştirmek, kitap okumayı gençlerimize bir alışkanlık olarak kazandırmak ve elbette kampa katılan gençlerimize kitapları daha çok sevdirmek gibi büyük hedefler taşıyordu ve bu sonuca ulaştı

Kayseri Erciyes Gençlik Kampı Bağımlılıkla Mücadele Kampı 'na ev sahipliği yaptı. Kış ayına özgü sportif aktiviteler ile bağımlılıkla mücadele temasının birleştiği kamp, her an gençlerimizin bu büyük tehlike ile karşı karşıya kalabileceği gerçeğinden hareket ederek gençlerimiz için bir farkındalık oluşturmaya ve onları bu konuda daha bilinçli davranmaya yönelik önemli bir adım olarak ön plana çıktı.

Kırşehir Ahi Evran Gençlik Kampı, Kariyer Kampı için gelen gençleri kabul etti. Gençlerimize bir hayat rehberliği sunabilmek, ellerindeki seçeneklerine bir yenisini ekleyebilmek, yürüyecekleri yola ışık tutabilmek, yalnız olmadıklarını hissettirebilmek amacıyla düzenlenen kamp başarıyla tamamlandı.

Gençlerin Peygamber Efendimizi anlamasına ve mübarek hayatını öğrenmesine yardımcı olmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen “Siyer Kampı”nda gençlere, hayatımıza ışık tutan Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitaplar okutularak ve bu kitaplar üzerine yorumlamalar yapıldı. Gençler kamp süresince kitap okumanın yanı sıra alanında uzman isimlerin katıldığı seminerlerden faydalandı. Osmaniye Aslantaş Gençlik Kampında düzenlenen Siyer Kampı'nda Hz. Peygamber’in örnek hayatı, ümmeti için nasıl mücadele ettiği ve gençlere duyduğu sevgi anlatıldı.

Tüm kampçılarımıza teşekkür ediyoruz. Büyük kazanımların en güzel adresi olan Gençlik Kamplarında gençlerimizle yaz döneminde buluşacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz.