Gençlik Kamplarında 12 Ay



19.12.2016

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan İş Birliği Protokolü kapsamında 14 Ekim-19 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılan Kış Kampları; Gençleri okul yaşamının stresinden kısa bir süreliğine uzaklaştırarak doğa ile iç içe olacakları keyifli bir öğrenme ortamı oluşturup bambaşka bir dünyaya yelken açmalarını sağlamıştır.

            Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki lise 1 ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik Cuma günü son zilin çalmasıyla başlayıp ve pazartesi sabahı öğrencilerin kamptan çıkıp okulda olmalarını sağlayacak şekilde düzenlenen Kış Kampı, gençlerin eğitim hayatında son derece keyifli bir mola özelliği taşımıştır. Kırşehir Kaman, Samsun 19 Mayıs, Antalya Duacı, Kastamonu Yolkonak, Mersin 23 Nisan ve Osmaniye Aslantaş kamplarında düzenlenen kış kampı; öğrencilerin okuldaki başarılarını artırmayı, güzel bir hafta sonu geçirmelerini sağlamayı, aralarındaki bağları güçlendirmeyi amaçlamıştır.  

            Gençlik Kamplarında yapılan çeşitli sportif faaliyetler, gençlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunan bir o kadar da eğlenceli eğitimler, kış kamplarımızda gençlerimizi bekliyor olacak. Yeni yılla birlikte sömestr sonrası da devam edecek olan kış kampları eğitim öğretim döneminin 2. kanaat döneminde 3 Mart-8 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılması planlanmaktadır.