Milli İradenin Emanetçisi Gençler Demokrasi Kampı’nda



2.11.2016

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençler arasında demokrasinin ilke ve değerlerinin yaygınlaşmasını sağlamak, yakın tarihimizde demokrasiye yapılan müdahaleleri unutturmamak ve demokrasi kültürünü pekiştirmek amacıyla “Demokrasi Kampı” düzenledi.

Gençlik Kampları’nın 2016 yılı yaz döneminin sona ermesi ile birlikte hayata geçirilen “Demokrasi Kampı”, gençler üzerinde demokrasiye ve demokrasi kültürüne dair bir bilinç oluşturmak için 81 ilden gençleri bir araya getirdi. Antalya’daki Duacı Kampında 17 - 31 Ekim tarihleri arasında biraraya gelen gençler, İlelebet payidar kalacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, milli iradeye sahip çıkan gençleriyle kendi yolunu aydınlatacak ve geleceğine yön verecek güce sahip olduğu vurgusunu yaptılar.

“Demokrasiye Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Darbe Girişimi”, “Türkiye’nin Anayasa İhtiyacı”, “Türkiye’de İnsan Hakları” ve “Ortadoğu’da Yakın Tarih” konularının ele alındığı Demokrasi Kampına, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Muhammet Emin Akbaşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah ile öğretim üyeleri Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Doç. Dr. Cennet Uslu ve Yrd. Doç. Dr. İsmail Altınöz katıldı.