Kamp Aktiviteleri Güvenlik Çalıştayı



14.10.2016

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Kamplarının zengin bir içeriğe sahip olmasındaki en önemli bileşenlerden biri olan sportif aktivitelerin güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla “Kamp Aktiviteleri Güvenliği Çalıştayı” düzenledi.

Ankara’da, 12 - 14 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen çalıştaya Bakanlık çalışanları, kamp müdürleri, kamplarda görev alan program sorumlusu ve kamp liderleri katıldı. Çalıştayın ana eksenini ise üzerinde çalışılan aktivitelerin bağlı bulunduğu federasyonlar oluşturdu. Türkiye Bisiklet Federasyonu, Kano Federasyonu, Yüzme Federasyonu, Okçuluk Federasyonu, Atıcılık ve Avcılık Federasyonu, Dağcılık Federasyonu, Binicilik Federasyonu ve Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanlığından uzman ve yetkili kişiler; çalıştay ile hedeflenen bilgi birikimine ulaşılmasına oldukça büyük katkı sağladılar.

Gençlik Kampları programında yer verilen sportif aktivitelerde mevcut hatalı veya eksik uygulamaların tespit edilerek nasıl iyileştirileceği ve aktivite güvenlik önlemlerinin federasyonların kabul ettiği seviyeye çıkartılarak uluslararası bir standart kazandırılması açısından son derece verimli geçen çalıştay sonrasında, federasyonlarla işbirliğinin Bakanlığımızca gerçekleştirilen kamp liderliği eğitimlerinde de sürdürülmesi planlanmaktadır.