Gençlik Kamplarında Ramazan Vakti



30.06.2016

Gençlik ve Spor Bakanlığı mübarek Ramazan ayının tüm güzelliklerini Gençlik Kamplarında da yaşatabilmek, gençlerimizin 11 ayın sultanını doyasıya idrak edebilmelerini sağlamak amacıyla 5 bin gencimizi Ramazan Kamplarında bir araya getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen Ramazan Kamplarının adresi Bolu Aladağ, Kastamonu Yolkonak, Trabzon Düzköy, Osmaniye Aslantaş, Antalya Duacı, Kırşehir Kaman ve Manisa Kırkağaç kampımız oldu. Farklı yaş gruplarından 4 bine yakın gencimiz 11 ayın sultanının manevi iklimini kamplarda teneffüs edebilme fırsatı buldu ve Ramazan ayını bir arada, kardeşlik duyguları içinde geçirdi.

Kamp programlarının Ramazan ayının gereksinimlerini karşılayacak şekilde revize edilmesiyle Ramazan’a özgü bir program hazırlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa hazırlanan program, Ramazan kampına katılmakta istekli olan gençlerimiz için hem oruç tutmayı hem de gerçekleştirilecek fiziki aktiviteleri kolaylaştırmayı hedefledi. Bu programı sağlıklı yürütebilmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından  58 bayan ve 62 erkek personel Ramazan Kamplarında görevlendirildi.  Kuran-ı Kerim ve siyer derslerinin, hadis okuma saatlerinin yanı sıra paintball, badminton, halk oyunları, tiyatro, seminer ve gezi gibi kamp aktiviteleri Ramazan kampı programında yer aldı.