2016 Yılı Gençlik Kampları Açılış Programı



15.06.2016

Bakan Çağatay Kılıç,  2016 yılının gençlik kampları açılışını Kırşehir Kaman Ahi Evran Gençlik Kampı'nda  gerçekleştirdi.  Açılışta bir konuşma yapan  Bakan Çağatay Kılıç, Gençlik kamplarının  yılın belli zamanlarında faaliyet göstermediğini belirterek,  "Biz artık kamplarımızın sadece yazın değil sömestr döneminde, baharda ve sonbaharda açık olmasını ve oralardan belli zamanlarda faydalanılması noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Burası gerçekten farklı bir kamp, 133 tane kampçı arkadaşımız var burada. Türkiye’nin dört bir yanından geldiniz sizler, beraberce burada birlikteliğinizi ortaya koyacaksınız. İnşallah güzel vakit geçirirsiniz. Tüm buradaki yapacağınız faaliyetler, ramazan kampı için yaptığımız çalışmalarda da burada belli bir takım bilgilerin gösterilecek, burada arkadaşlığınızın kardeşliğinizin gelişmesi de önemli’’  dedi. 

‘’Gençlik kamplarına katılan gençlerin sayısı 70 bin olacak’’
Kamplardaki ana amacın ülkenin dört bir yanından gelen gençlerin birbirini tanıması olduğunu anlatanBakan Çağatay Kılıç ‘’ Geçen sene 56 bin gencimiz kamplara katıldı. Bu sene inşallah 70 bine çıkaracağız. Hızlı bir ivme ile devem ediyoruz 27 kampımız oldu, onu artıracağız. Sizler buradaki imkanları en iyi şekilde kullanarak, sportif, kültürel faaliyetlerinizin yanında farklı yörelerden gelen kardeşlerimizin de yöresel özelliklerini de bir birlerine tanıtmaları anlatmaları önemlidir. Ev sahibi il yöneticilerinin de sizlere iyi ev sahipliği yapacağından eminiz‘’şeklinde konuştu.

‘’Gelecek için attığımız adımların unsurları siz gençler olacaksınız‘’
Gençlere tavsiyelerde bulunarak Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunun altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini söyle sürdürdü:
‘’Türkiye Cumhuriyeti, güçlü bir devlettir. Güçlü bir imparatorluğun mirasının bu gün ki halidir ve ilelebet paidar olacaktır. Cumhuriyetimizi biz kolay kurmadık. Bu günlere de kolay gelmedik. Cumhuriyet tarihimizin içerisinde zor günlerde yaşadık. Zor günlerde atlattık. Bazen siyaseten zor günler yaşadık, bazen ekonomik zorluklar yaşandık. Ama bir şey hiç değişmedi. O da kararlığımız. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın son 14 yıl içerisinde ortaya koyduğu özgüvene dayalı olan ve artık ülkemizi hak ettiği yere taşıyacak olan 2023 yılına yani cumhuriyetin kuruluşunun 100 yılına taşımak için attığımız adımların ana unsurları siz gençler olacaksınız.‘’

"Edinebileceğiniz her bir damla bilgi, sizi belli bir yere taşıyacak" 
Bakan Çağatay Kılıç, "Bundan 10 sene sonra nerede olacaksınız.. Belki aranızdan birileri benim şu anda durduğum yerde olacak. Belki sayın valimizin yerinde oturuyor olacaksınız.  Cumhuriyetimizin 100. yılında sizler belli yerlerde, görevlerde olacaksınız.  Her edinebileceğiniz bir damla bilgi, hem damla tecrübe sizi belli bir yere taşıyacak.  Zorlandığınız  günleriniz, zamanlarınız da olacak.  Okul hayatınızda, iş hayatınızda, aile hayatınızda zorlandığınız günler de olacak. Ama inşallah siz bunların hepsinden başarıyla çıkacaksınız" ifadelerini kullandı.

Gençlere, "Sizin üzerinizde ecdadınızın da duası, beklentisi ve hakkı var' diyerek seslenen Bakan Çağatay Kılıç,  "Bunu bilerek hareket edin.  Biz bugünlere durarak gelmedik.  Binlerce yılın tecrübesinden, evrilmiş olan bir medeniyetinden bugüne  geldik.  Bir anda ortaya çıkmış bir medeniyet  değiliz ama medeniyetimizin kökü de 1400 sene öncesine dayanıyor.  Dolayısıyla inancınızla, imanınızla ama aynı zamanda günümüzün şartlarının içerisindeki kullanmanız öğrenmeniz gereken enstrümanlarla da ülkemizi inşallah geleceğe taşıyacaksınız" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Çağatay Kılıç'tan gençlere 'spor yapın' çağrısı 
Gençlerden bir spor dalında belli bir seviyeye kadar yükselmelerini isteyen Bakan Çağatay Kılıç, "En azından lisanslı birer sporcu olma noktasında çaba sarf etmenizi rica ediyorum.  Bu çabayı ortaya koyduğunuzda eminim ki çok daha sağlıklı nesillerin de yetişmesine vesile olacaksınız. Şu anda dünyada biliyorsunuz obezite diye bir sorun var.  Bu, hareketsizlikten kaynaklanan ve aynı zamanda fiziksel aktiviteyi yeterli yapmamaktan kaynaklanan bir olumsuzluk. Beraberinde birçok sağlık sıkıntısını da getiriyor.  Bunları aşmak için sizin en azından hayatınızda bir  belli spor kültürünü yaşatmanız gerekiyor. Hepinizin yapabileceği ve yaptığı mutlaka branşlar vardır.  Bu anlamda yapacağınız çalışmalarda 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize doğru beraberce ilerleyeceğiz" şeklinde konuştu. 

"Sizler bu ülkenin birer onurlu ferdisiniz"
Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Ülkemizin ilerlemesini durdurmak isteyenler, farklı noktalarda sıkıntı çekmesini isteyenler olabilir. Ama siz birlik, beraberlik ve kardeşliğinizle bunun karşısında ses olacaksınız. Türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi burada oturacaksınız sohbet edeceksiniz, yaşadıklarınızı tecrübelerinizi birbirinize anlatacaksınız. Çünkü sizler bu ülkenin birer onurlu ferdisiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşlarısınız. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Size farklı şeyler söyleyenler, farklı şeyler anlatmaya çalışanlar olabilir. Tarihinizle ilgili gerçek dışı konularda parlamentolarda karar verenler de olabilir. Bunların bizim için hiçbir önemi yoktur. Çünkü biz tarihimizden de, kendimizden de, medeniyetimizden de eminiz. Yürümek, gitmek istediğimiz noktanın da ne olduğunu biliyoruz. Sizler bunu gerçekleştirmek için gece gündüz çaba sarf edeceksiniz. Bu noktada üzerinizde çok ciddi bir sorumluluk var.  Bugüne nasıl gelindiyse yarına da siz taşıyacaksınız. Bunu iyi bilmeniz lazım" dedi.

"Herkes buradaki bir arkadaşının ailesine bir mektup yazsın"
Bakan Çağatay Kılıç, gençlerden birbirlerinin ailesine mektup yazmalarını isteyerek, "Buradan ailelerinize hem sevgilerimizi hem selamlarımızı götürün. Herkes buradaki bir arkadaşının ailesine bir mektup yazsın. Uzun değil. Burada arkadaşıyla nasıl tanıştığını, onunla nasıl bir iletişim içerisinde olduğunu kalemle mektup yazarak anlatın. Elektronik mesaj veya posta ile değil. Birbirinize de yazın. Bu yazdığınız mektupları mutlaka götürün, ailelerinize okutun.  Onlar da burada neler yaşadığınızı bilsin" diye konuştu.

"Birbirinizi sevin ve  birbirinize destek olun"
"Burada hepiniz birsiniz berabersiniz" diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
"Nereden geldiğinizin hiçbir önemi yok çünkü Allah'ın huzurunda hepimiz aynıyız.  Birbirinizi sevin, birbirinize destek olun ve birbirinizin değerini bilin. Çünkü belki bir gün burada beraber olduğunuz bir arkadaşınız gün gelir size hiç beklemediğiniz bir yerde destek olabilir.  Onun için sosyal ilişkinizi de iyi tutun."

Gençlere kampa katılımları için teşekkür eden Bakan Çağatay Kılıç, "İnşallah burada çok iyi vakit geçireceksiniz. Buradaki kamp liderleriniz de gayet yoğun şekilde sizlerle ilgilenecek. İnşallah güzel bir Kırşehir hatırasıyla hepiniz evlerinize döneceksiniz. İnşallah bu birlikteliğiniz ve kardeşliğiniz daim olsun" diyerek sözlerini tamamladı.