Kamplar Ailesinin Yeni Liderleri



28.04.2016

2016 yaz Gençlik Kampları hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Bu doğrultudaki en önemli adımlardan biri olan “Gönüllü Kamp Liderliği Eğitimi” ilki 400 erkek lider adayıyla 11-17 Nisan, ikicisi ise 430 kız lider adayıyla 18-24 Nisan tarihleri arasında iki dönem olarak Mersin’deki kamplarımızda gerçekleştirildi.

Genel Müdürlüğümüz ile Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü arasındaki işbirliği sonucunda gerçekleştirilen eğitim, kamp lideri adaylarının bir kamp liderinde olması gereken nitelikleri görerek, yaşayarak edinmeleri amacını taşıyordu. Dolayısıyla “Gönüllü Kamp Liderliği Eğitimi” bu prensip üzerine hazırlanmış bir programa sahipti. Lider adayları, Gençlik Kamplarında görev alan tecrübeli Program Sorumlularının rehberliğinde adeta kampa katılmış bir kampçı gibi eğitim aldılar. Sportif aktiviteler, gece etkinlikleri, Astım Mağarası, Kızkalesi ve Kıbrıs Şehitliği’nden oluşan gezi gibi içeriklerin yanı sıra eğitimin esas yapısını oluşturan “Mahremiyet Eğitimi”, “Öfke Kontrolü” seminerleri; “Gönüllü Kamp Liderliği Eğitiminin” verimli geçmesinde önemli bir rol oynadı.

Eğitimi başarıyla tamamlayarak Gençlik Kampları ailesine katılan yeni liderlerimizi tebrik ediyor, kamplarda alacakları görevlerinde başarılar diliyoruz. İnanıyoruz ki gençlerimize kampta ve kamptan sonra iyi bir rol model olacaklar.