Gençlik Kampları Ailesi Bir Arada



18.11.2015

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün, Bakanlığımızın kuruluşundan itibaren geleneksel olarak bu yıl dördüncüsünü düzenlemiş olduğu Gençlik Kampları Değerlendirme ve Planlama Toplantısı, 9-16 Kasım tarihleri arasında Antalya Kemer’de gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Bakanlık görevlileri, gençlik kampları ve toplanma merkezlerinin bulunduğu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri, gençlik merkezi müdürleri, kamp müdürleri, program sorumluları ve kamp liderleri olmak üzere toplamda 636 kişi katılmıştır.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda, 27 kampta toplamda 57.000 gence ulaşılmasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri temel olarak; kampların genel fiziki durumlarının değerlendirilmesi ve yapılması gereken iyileştirmeler, kampçıların ulaşım ve lojistik imkanlarının değerlendirilmesi ve yapılması gereken iyileştirmeler, yeni açılacak kamplar, alternatif kamp önerileri, kampçılarımızın memnuniyetini arttırmak amacıyla kamplardaki formatlarımıza eklenecek yeni etkinlikler ve 2016 yılın planlaması başlıklarında ele alınmıştır.

Toplantıda metodoloji olarak aktif katılımın sağlanması maksadıyla beş ayrı çalışma grubu oluşturulmuştur. Belirlenen çalışma gruplarının moderatörlükleri Gençlik ve Spor Uzmanlarınca gerçekleştirilmiştir. Çalışma gruplarından elde edilen dönütler raporlanmıştır. Bu raporlar her sene olduğu üzere daha verimli kamplar düzenlemesi maksadıyla değerlendirilmektedir.

Toplantıda, toplam kalite standartlarını arttırmak maksadıyla bu yıl uygulanmaya başlayan kamp memnuniyet anketleri sonucunda en beğenilen kampların il müdürlerine, kamp müdürlerine ve program sorumlularına hediye takdim edilmiştir. Toplantı, aile fotoğrafı çekimiyle sona ermiştir.