Gençlik Kamplarında Bir Aradayız



7.09.2015

Engelli gençlerimizin toplumsal hayatta daha aktif olmalarını sağlamak adına Bakanlığımız, sorumluluklarının bilinciyle gençlere hizmetlerine devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulduğundan buyana;  engelli gençlerimiz sosyal açıdan kendilerini geliştirebilecekleri sıcak bir yuva olan Gençlik Kamplarına zenginlik katıyorlar. Bu amaçla 2015 yılının bütün kamp dönemleri boyunca en güzel kamplarımızdan olan Aydın Kuşadası Davutlar Gençlik Kampımızda engelli gençlerimiz için yüzde on (% 10) kontenjan ayrılmıştı. Buna ek olarak Aydın Kuşadası kampımızın 27 Ağustos – 2 Eylül ve 5 – 11 Eylül tarihleri arasındaki son iki dönemi ile Mersin 23 Nisan ve Ekonomi kamplarımızda 14 – 20 Eylül tarihleri arasında ek bir dönem, özel olarak tamamen engelli gençlerimizin hizmetine sunuldu.   

Bakanlığımız tarafından görevlendirilen alanında uzman kamp liderleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının deneyimli refakatçileri engelli kardeşlerimizin yer alacağı kamplarda birlikte görev alıyorlar. Bize de ailemize katılan genç kardeşlerimizi kamplarda görmenin mutluluğunu yaşamak kalıyor.