Gençlerin Samsun Çıkarması



4.09.2015

 Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun ilk durağı kabul edilen ve Türk tarihindeki dönüm noktalarından biri olan Samsun, 19 Mayıs 1919 günü millî bağımsızlığa, çağdaşlaşma ve demokratikleşmeye giden yolun ilk adımıdır.

Gençlik ve Spor Bakanlığının her yıl düzenlemiş olduğu kamplarından biri de Samsun 19 Mayıs Gençlik kampıdır. Türkiye’nin farklı illerinden gelerek dostluğun, kardeşliğin pekiştiği, fiziksel ve bedensel gelişimin yanı sıra ruhsal ve manevi yönden de kazanımların elde edildiği, gençlerin “Bir Gençlik İklimi” sloganıyla çıktıkları yolda derin dostlukların kurulduğu gençlik kampları bizlere geleceğimizin emin ellerde olduğunu mesajını vermektedir.

Balıkesir, Ağrı, Bursa, Kilis, Çanakkale, Erzurum, Yalova, Gaziantep ve Hatay’dan toplamda 179 kampçının buluştuğu Samsun 19 Mayıs Kampında gençler 7 günlük süre boyunca el sanatları, tiyatro, müzik, halk oyunları istasyonları ile deniz ve havuz etkinliği gerçekleştirecek olup program dahilinde çeşitli seminer ve akşam eğlencelerine, sinema gösterimine, sahilde trekking yürüyüşüne katılacaklardır.

Samsun’un tarihi ile buluşmak için ise Amisos Tepesi, Amazon Köyü ve Adası, Hayvanat Bahçesi, Bandırma Vapuru, Kurtuluş Yolu ve Yabancılar Çarşısını gezerek yat gezisinde denizle buluşacaklar.

Gençlerimizin sosyalleşmesi ve özgüven sahibi olmaları için katılmış oldukları bu etkinlikler ile 7 günlük kamp dönemi boyunca yapılan tüm aktivite ve konaklamalar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak karşılanmaktadır.