Savaş Çemberinden Kamp Ateşine



25.08.2015

Osmaniye Aslantaş gençlik kampının 9. dönem misafirleri arasında Kerkük’teki savaşın acı ve zor şartları altında normal hayatlarını sürdürmeye çalışan 32 Türkmen genci de vardı. Savaş ortamından uzaklaşarak Kırıkkale, Çorum, Çankırı, Kırşehir ve Diyarbakır’dan gelen gençlerle bir hafta buyunca Bakanlığımızca düzenlenen Osmaniye Aslantaş gençlik kampına katılarak tarihi bir kültürler arası diyalog içerisinde güzel ve eğlenceli bir hafta geçirerek güzel anılarla ve duygularla Kerkük’e döndüler.

Manisa Kırkağaç kampımızda ise Kerküklü misafirlerimize Diyarbakır, Batman, Konya, Karaman, Sivas, Tokat, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt’tan gelen kampçılarımız eşlik etti.

Kamplarımızda yüzme, okçuluk, bisiklet, tiyatro, müzik gibi etkinlikleri ilk defa yapma fırsatı bulan Türkmen gençler, diğer illerden gelen gençlerle kardeşlik bağlarının aslında ne kadar yüksek ve değerli olduğunu bir kez daha ortaya koydular.

Kerküklü misafirlerimiz, ülkemizin farklı coğrafyalarından gelen kardeşleri ile samimi bir şekilde kaynaşıp uyum sağlayarak zengin kültürümüzün oyunlarını ve türkülerini öğrendiklerini ve bundan büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. Yurtiçinden kampa katılan gençlerimiz ise Kerkük tarihi ve kültürüne dair tarihi Osmanlı Kalesi, Osmanlı Paşa Mezarlığı, Taşköprü, yöresel oyunlar, müzikler ve halk oyunları hakkında bilgi edindiler

Bakanlığımızın kendilerine küçük bir ödül ve sürprizi olarak Kerkük’e uçakla dönen kardeşlerimizin yol masrafları Bakanlığımız tarafından karşılandı.