Sıcak Bir Gülümseme Ve Derin Bir Saygı



24.08.2015

Kamplarımıza gelen gençler, huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti.
Kapızlı’da bulunan 23 Nisan Gençlik Kampı, İçişleri Gençlik, Ekonomi Gençlik ve Tarım Gençlik kamplarına gelen öğrencilerden oluşan bir gurup, program sorumluları Sedat Dilekçi ve Mustafa Çilkız nezaretinde Silifke huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti.
Yaşlıların elini öpüp gül hediye eden öğrenciler, onlarla bir süre sohbet etti. Yapılan sohbet esnasında bazı yaşlılar gözyaşlarına hakim olamadı. Huzurevi sakinleri, yaşanan duygulu anların ardından gurup üyelerinin yaptığı canlı müzik eşliğinde öğrencilerle birlikte eğlendiler.
Program sorumlusu Sedat Dilekçi, “Bakanlığın düzenlediği gençlik kampı etkinlikleri kapsamında Kamp yapan öğrencilerle birlikte Silifke’de bulunan huzurevini ziyaret edelim dedik. Buradaki amcalarımızı, teyzelerimizi, büyüklerimizi çocuklarla birlikte görelim istedik. Sağolsunlar bizi hoş karşıladılar. Çocuklarımızla birlikte burada onlara müzik etkinliği yaptık. Kampın amacı Türkiye’nin dört bir yanındaki çocukları bir araya getirmek. Ayrıca kampa katılan çocuklarımız arasında arkadaşlık, kardeşlik, dostluk bağlarını kurmak. Ayrıca ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini de görmelerini sağlamak” dedi.
Huzurevi Müdürü Ahmet Yıldırım ise, huzurevinde 10’u bayan toplam 39 yaşlının kaldığını, bu tür ziyaretlerin de onlara büyük moral verdiğini söyledi.
Çocuklar ise huzurevinde kalan yaşlılarla bir araya gelmek, onlarla sohbet etmek ve moral vermekten dolayı mutlu olduklarını belirttiler.