Türk Konseyi Uluslararası Gençlik Kampı Başvuruları Başladı



14.07.2015

TÜRK KONSEYİ ULUSLARARASI GENÇLİK KAMPI-TÜRKİYE

“ORTAK KÜLTÜR, ORTAK GELECEK VE GENÇ LİDERLER”

 

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türk Konseyi işbirliğiyle “Ortak Kültür, Ortak Gelecek ve Genç Liderler” teması çerçevesinde ortak medeniyet, tarih ve kültür mirasına sahip ülkelerin gençlerinin bir araya gelip kaynaşmalarını sağlamak, gençler ve toplumlar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek, dünya ve toplum sorunlarına duyarlılığı arttırarak insanlığa ve topluma her yönüyle katkı sağlayabilen,  kültürüne sahip çıkan yarının genç liderlerinin gelişimine katkıda bulunmak ve güçlü yarınlar inşa etmek amacıyla Türkiye’de, 19-25 Ağustos 2015 ve 27 Ağustos – 02 Eylül 2015 tarihlerinde Türk Konseyi uluslararası gençlik kampı organize edecektir.

Kampa Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Irak’tan toplam 200 genç katılacaktır.

Kampa katılım ücretsiz olup konaklama, otobüs ile gerçekleştirilen ulaşım, yemek ve programın uygulanmasına ilişkin diğer masraflar Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır.

YER VE TARİH

Yer: Samsun 19 Mayıs ve Trabzon Düzköy Gençlik Kampları, Türkiye.

Kızlar Samsun 19 Mayıs, Erkekler ise Trabzon Düzköy Gençlik Kamplarında kamp yapacaklardır.

Tarih: 19-25 Ağustos 2015 (Trabzon) ve 27 Ağustos – 02 Eylül 2015 (Samsun)

BAŞVURUDA ARANACAK ÖZELLİKLER

  • 18-25 yaş arasında olmak
  • Etkili iletişim sağlayabilecek şekilde İngilizce bilmek.
  • Ülkesini temsil edebilecek düzeyde kendi tarihi, kültürü, değerleri,  siyasal, ekonomik ve toplumsal yapısı hakkında bilgi sahibi olmak, tartışmalara katkı sağlayabilecek bilgi ve kültürel donanıma sahip olmak,
  • Gençlik çalışmalarında ve/veya topluma yararlı hizmetlerde aktif olmak,
  • Başkalarıyla etkili iletişim ve diyalog kurabilecek, paylaşımcı ve takım çalışmasına yatkın vasıflarda olmak,
  • Devletler ve gençler arasında dostluk ilişkilerini geliştirmeye istekli olmak

Söz konusu kampa katılmak isteyenlerin indirdikten sonra doldurup kaydettikleri başvuru formunu 29 Temmuz 2015 tarihi mesai bitimine kadar genclikcalismalari@gsb.gov.tr e-posta adresine göndermesi gerekmektedir. Başvuru formunu indirmek için tıklayınız.

Kampların gerçekleştirileceği  tesisler hakkında ayrıntılı bilgiye http://genclikkamplari.gsb.gov.tr/Modul/Kamplar.aspx adresinden ulaşılabilir.