Kamplarda Ramazan Sevinci



24.06.2015

Mübarek Ramazan Ayının tüm güzelliklerini Gençlik Kamplarında da yaşatabilmesi amacıyla Sn. Bakanımız Akif Çağatay KILIÇ’ın destek ve teşvikleri üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği yapıldı. Gerçekleştirilen bu proje sayesinde yaklaşık 2.000 gencimiz Kırşehir, Kastamonu, Samsun ve Trabzon kamplarımızda 11 ayın sultanının manevi iklimini kamplarda teneffüs edebilme fırsatı bulacak ve Ramazan Ayını bir arada, kardeşlik duyguları içinde geçirecekler. 

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Emre KAÇAR'ın da katıldığı Kastamonu'da yapılan Ramazan Kampının renkli açılış töreninde Şırnak’lı gençlerimizin mutluluğu ve heyecanı gözlerden kaçmadı.

Standart kamp programlarının Ramazan ayının gereksinimlerini karşılayacak şekilde revize edilmesiyle Ramazan’a özgü bir program hazırlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı personeli ile ortaklaşa hazırlanan program, Ramazan kampına katılmakta istekli olan gençlerimiz için hem oruç tutmayı hem de gerçekleştirilecek fiziki aktiviteleri kolaylaştırmayı hedefliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından  33 bayan ve 35 erkek personel Ramazan Kampında görevlendirildi.  Kuran-ı Kerim ve siyer derslerinin, hadis okuma saatlerinin yanısıra paintball, badminton gibi kamp aktiviteleri Ramazan kampı programında bir arada yer alıyor. Ayrıca gençlerimiz Ramazan ayı boyunca her akşam kamplarımızda düzenlenecek Osmanlı ramazan gecesi etkinliği ile unutamayacakları bir kamp dönemi geçirecekler.