Gençler Ayvaz Dede'nin İzinde



10.06.2015

Gençlerde, ortak tarih ve gelecek bilinci oluşturmak ve gençlerin Balkan ülkeleri ile gönül bağlarını geliştirmek amacıyla 09-18 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenecek proje  kapsamında ilk gün Osmanlı Devleti’ne 10 yıl başkentlik yapan Edirne gezildi. Binlerce yılın tarihi ve kültürel dokusunu taşıyan Edirne’yi, 200 genç ziyaret etti. Selimiye cami, Bedesten Çarşısı, Ulu cami ve Rüstem Paşa Kervansarayı gibi tarihi ve kültürel mekanları ziyaret eden gençler gezinin ardından düzenlenen törene katıldı. ‘

Vali Gençlere Hitap Etti
Gezi sonrası proje tanıtım toplantısana katılan gençlere, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin eşlik etti. Gençlere Hitap Eden Edirne Valise Şahin, gençlere projenin öneminden bahsetti. Balkanların zengin bir tarih ve kültür mirasını barındırdığını ifade eden Vali Şahin projeyi düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür etti.

’10 günde 6 ülke’
Gençler, ‘Evladı Fatihanla Ayvaz Dede’nin İzinde Balkanlar’ projesi kapsamında; Yunanistan, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek,Karadağ ve Kosava’yı gezecek. Tarihçi yazar, Talha Uğurluel gezileri boyunca kafileye eşlik edecek.

Bu yıl 505’incisi düzenlenecek Ayvaz Dede şenliklerine de katılacak olan gençler 18 Haziranda yurda dönecek.