Kötü Alışkanlıklara Dur Diyelim



30.01.2015

"Kötü alışkanlıklara dur diyelim" sloganıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yeşilay Cemiyeti’nin hayata geçirdiği “Antalya Duacı Kış Kampı”nda gençler bir araya geldi. Açılışa Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yeşilay Cemiyeti yetkililerinin yanı sıra milli karateci Serap Özçelik ve tenis oyuncusu Melis Sezer de katıldı.

Açılış kapsamında gönüllü gençler, “Tecrübe konuşuyor” formatında Erdoğan Arıkan’ın moderatörlüğünde Milli karateci Serap Özçelik ve tenis oyuncusu Melis Sezer ile söyleşi yaptılar. Konuşmacılar, spor, sosyal ve gençlik faaliyetlerinin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği program kapsamında iki farklı grupta 100’er kişi, 4'er günlük programla zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirilecek. Programa katılan gönüllü gençler, kampta aldıkları eğitimler sayesinde, üniversite ve gençlik kulüplerindeki arkadaşlarını bilgilendirecekler.

Türkiye'nin farklı illerinden gelen gençler, “madde bağımlılığında mücadelede gençlerin rolü”, “madde bağımlısı gençlerin tanımlanması ve sosyal adaptasyonu”, “İnternet bağımlılığı”, “Dünya’da ve Türkiye’de madde bağımlılığı” gibi dersler alacaklar.

Gençlerin madde bağımlılığı, sigara ve alkol gibi sağlığa zararlı alışkanlıklardan korunması ve mücadelesi kapsamında gerçekleştirilecek kış kampında, eski ve yeni gönüllü gençler kaynaşıp, eğitim alıp aktivite yapabilme şansı bulacak.

Antalya Duacı’da düzenlenen kış kampı, 6 Şubat tarihinde son bulacak. Planlanan program dahilinde, kahvaltı, doğa yürüyüşleri, beş çayı, spor aktiviteleri ve alanında uzman isimlerin katılacağı seminerlerle katılımcı gönüllüler dolu dolu dörter gün geçirecek.