Dünya Gençleri Gençlik Kampında



28.01.2015

Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın himayelerinde gerçekleştirilen kış kampları başladı ve kamplarımız, bir kez daha kapılarını tüm dünya gençleri için araladı.

Türkiye’deki çeşitli okullarda okuyan yabancı uyruklu lise öğrencilerinin katılımı ile başlayan erkek öğrenci kamplarına Mersin Silifke Kapızlı kampımız ev sahipliği yapıyor. Arnavutluk’tan Gana’ya, Cezayir’den Kırgızistan’a, Tayland’dan Rusya’ya kadar 51 farklı ülkeden 365 öğrenci gençlik kampında bir araya gelerek ve sömestr tatilini trekking, okçuluk gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra çeşitli değerler seminerler ve yöresel etkinliklerle en iyi şekilde değerlendirebilme imkanı buldular.

 Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika turu kapsamında ziyaret ettiği Somali’de dile getirdiği  “Gençlik ve spor alanında işbirliği anlaşması, deniz ulaştırması anlaşması, savunma sanayi işbirliği anlaşması birlikte yeni bir safhaya geçeceğimizin işaretidir.” sözleri Gençlik Kamplarında karşılığını buldu ve 137 Somalili gencimiz de kampa katıldı.  

Kız öğrenciler ise başta Somalili öğrenciler olmak üzere Arnavutluk, Kazakistan, Kosova, Sırbistan, Yunanistan (Batı Trakya), Eritre, Etiyopya, Yemen (Eritre uyruklu), Haiti ve ülkemizden 176 gencimiz Osmaniye Aslantaş kampında bir araya geldi.

Dünyanın böyle güzel, anlamlı ve büyük buluşmalara ihtiyacı var. Gençlik Kampları olarak buna katkı sağlamaktan memnunuz ve dünya gençlerinin Türkiye’yi “kardeşliğin ülkesi” olarak görmelerine hizmet etmeye devam edeceğiz.