Uluslararası Gençlik Kampı Sona Erdi



10.09.2014

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 31 Ağustos – 10 Eylül tarihlerinde bu yıl ilk defa düzenlenen ve Arnavutluk'tan Birleşik Arap Emirlikleri'ne, Bosna Hersek'ten Makedonya'ya kadar 24 farklı ülke ve Türkiye'den 240 gencin ağırlandığı 'Uluslararası Gençlik Kampı' sona erdi.

Gençlerin, ortak değerlere sahip olunan ülkelerin gençleri ile bir araya gelmesi, toplumlar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi ve dünya sorunlarına karşı duyarlı bir neslin yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen 'Uluslararası Gençlik Kampı'nın kapanışı Trabzon ve Samsun'da yapılan törenlerle gerçekleştirildi.

Kamp, 10 gün boyunca eş zamanlı olarak Samsun 19 Mayıs ve Trabzon Düzköy Gençlik Kampı Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden kampa katılan gençler, kamp süresince gönüllülük ve topluma katkı, ayırımcılık ve islamofobiyle mücadele, ortak değerler, gençlerin sorunları ve çözüm önerileri konularında çalışmalar gerçekleştirerek, ulaştıkları sonuçları tüm katılımcılar ile paylaştılar. Kamp etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Kültürel Çalıştaylar' ile de yurtdışından gelen gençler, ülkemizi ve kültürümüzü tanıma fırsatını elde etti.

'Uluslararası Gençlik Kampı'na katılan yabancı gençler, hazırladıkları sunumlar ile kendi ülkelerinin tarihi ve kültürel özelliklerini tanıttı. Kamp kapsamında düzenlenen bilgi yarışmaları ile gençler, birbirlerini tanıyıp ekip çalışması yapabilmenin tadına da vardılar. Trabzon Düzköy Gençlik Kampı'nda kalan gençler, çalıştay ve diğer etkinliklerin yanı sıra Trabzon’da düzenlenen yayla şenliklerine katılıp, Sümela Manastırı'nı ve Uzun Göl'ü gezdiler. Samsun'daki katılımcılar ise  Samsun'daki etkinliklerin aynı sıra Amasya ilinin güzelliklerini de görme imkanı elde ettiler.

24 Ülkeden Onlarca Genç
Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampı ve Trabzon Düzköy Gençlik Kampı'nın ev sahipliği yaptığı 'Uluslararası Gençlik Kampı’na, Moğolistan, Togo, Namibya, Endonezya, Somali, Çin, Afganistan, Sudan, Gürcistan, Cezayir, Kazakistan, Makedonya, Fas, Bahreyn, Bosna-Hersek, Katar, Bangladeş, Filistin, Cibuti, Gana, Kırgızistan, Kosova, Pakistan ve Suriye ve Türkiye’den 240 genç katıldı.

Kampın son günü gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında katılımcılar memnuniyetlerini dile getirdiler. Yurtdışından gelen heyetler ise programın benzerlerini kendi ülkelerinde gerçekleştireceklerini belirterek ülkemizi davet ettiler.

Katılımcılara sertifikalarının dağıtılması, kamp süresince yapılan yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ve kapanış eğlencesi ile 'Uluslararası Gençlik Kampı' sona erdi.