Geleceğin Liderleri, Ortak Değerlerde Buluştu



4.09.2014

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ilk defa düzenlenen ve farklı ülke, farklı kültürlerden gelen gençleri buluşturmayı hedefleyen 'Uluslararası Gençlik Kampı' başladı.

Gençlerin, ortak değerlere sahip olunan ülkelerin gençleri ile bir araya gelmesi, toplumlar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirilmesi ve dünya sorunlarına karşı duyarlı bir neslin inşa edilmesi amacıyla düzenlenen 'Uluslararası Gençlik Kampı'nın açılışı Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampı Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Kampın ilk günü olmasına rağmen birbirleri ile kaynaşan gençler, açılışta Türk Halk Müziği ve Halk Oyunları gösterilerini ilgiyle izlediler ve eşlik ettiler.

24 ülkeden onlarca genç
Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampı ve Trabzon Düzköy Gençlik Kampı'nın kapılarını araladığı kampa, Moğolistan, Togo, Namibya, Endonezya, Somali, Çin, Afganistan, Sudan, Gürcistan, Cezayir, Kazakistan, Makedonya, Fas, Bahreyn, Bosna-Hersek, Katar, Bangladeş, Filistin, Cibuti, Gana, Kırgızistan, Kosova, Pakistan ve Suriye’den  tam 24 farklı ülke ve Türkiye’den 240 genç, 'Uluslararası Gençlik Kampı’nda buluştu.

Kamp, 10 gün boyunca eş zamanlı olarak Samsun 19 Mayıs ve Trabzon Düzköy Gençlik Kampı tesislerinde devam edecek ve 09 Eylül 2014 akşamı Trabzon’da gerçekleştirilecek kapanış ile sona erecek.

"Yeni Türkiye, Dünya Gençliğinin Merkezi Olacak"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlık olarak ulusal ve uluslararası çok sayıda önemli projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatarak, gelecekte bu tür organizasyonları arttırarak devam ettireceklerini söyledi.

Türkiye'nin 2002 yılından bu yana her alanda çok büyük değişim ve dönüşüme sahne olduğunu dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

"Bugünkü Türkiye, gençlerinin gücüyle, azmiyle, inancıyla çok daha müreffeh, çok daha aydınlık bir geleceğe ilerliyor. Bakanlık olarak tüm gücümüzü gençlerimize bu yolda destek olmaya adadık. Samsun ve Trabzon'da 24 ülkeden gençlerimizi ağırlayacağımız Uluslararası Gençlik Kampı da bu yolda atılmış önemli adımlardan biri. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla, halkımızla, gençlerimizle el ele, omuz omuza ilerleyeceğine, bugünlerde ilk adımlarını attığımız Yeni Türkiye'nin, dünya gençliğinin merkezi olacağına inancım tam."