Bilgi Ve Eğlence Kol Kola



4.09.2014

Gençlik Kamplarının her yönüyle gençlerimiz için giderek vazgeçilmez bir tutku haline geldiğini görmek, Bakanlığımız açısından memnuniyet verici bir özellik taşıyor.

Gençlerimizin içeriği bakımından oldukça zengin ve yoğun olan kamp dönemlerini dolu dolu geçirmelerindeki en büyük etken, kamp programlarının salt eğlence anlayışına dayanmıyor olmasıdır. Kampçılarımız gerek birbirinden güzel aktivitelerle gerekse sosyal ve kültürel gezilerle kampın tadını çıkararak eğlenceli vakitler geçirmektedir. Bununla birlikte kamplarda gençlerimize sunulan “Kişisel Gelişim Eğitimleri” ve seminerler, Gençlik Kamplarını adeta bir öğrenme merkezine dönüştürüyor.   

2014 Yaz Gençlik Kamplarında gençlerimizin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, bilinçli ve topluma yararlı bireyler olmalarını sağlamak amacıyla Kızılay, Yeşilay ve Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların katkılarıyla eğitim ve seminerler verilmektedir. Bunun yanı sıra Mustafa Özmen, Yusuf Benli, Mehmet Gayretli, Ahmet Şahin, Adem Topal, Ensar Arslan, Dr. Mustafa Otrar ve Arif Tütüncü gibi alanında uzman eğitmenlerimiz gençlerimizi “etik ve insani değerler, adab-ı muaşeret, anne ve babaya saygı” vb. konularda bilinçlendirmiştir.

Değerli tarihçi Talha Uğurluel ise “Tarih ve Medeniyet” seminerleri ile tarihin kapılarını kampçılarımız için aralamıştır.

Öğrenmenin eğlenceyle bütünleştiği yerde olanlar Gençlik Kamplarında olduklarını bilirler. İyi ki Gençlik Kampları var!

                                                                                        Bahattin Muhammet AYHAN

                                                                                                   Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı